Tattoo Categories

 

Angel 

Bird 

Black 

Butterfly 

Chinese 


Comic 

Cross 

Dragon 


Japanese 


Lettering 


People 


Religion 


Rose 


Script 


Skull 


Traditional 


Tribal

BUTTERFLY TATTOO by akistattoo77


Μπορείτε να επιλέξετε το butterfly tattoo που σας ταιριάζει μέσα από μία τεράστια γκάμα σχεδίων ταττοο πεταλούδα που διαθέτουμε. Το studio tattoo 77 ιδρύθηκε το 1998 στο εμπορικό κέντρο της Παλλήνης. Ένας ιδιαίτερος και άρτια εξοπλισμένος χώρος που τηρεί όλες τις προϋποθέσεις του υγειονομικού. Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούμε είναι αθόρυβα τελευταίας τεχνολογίας.


Πρόκειται για τα πιο απίστευτα και ωραιότερα πλάσματα. Η πεταλούδα είναι ένα πραγματικό θαύμα της φύσης. Διανύει μια σύντομη, αλλά απίστευτα περιπετειώδη ζωή και υποβάλλεται σε μια φαντασμαγορική μεταμόρφωση σε ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα. Ως αποτέλεσμα, οι πεταλούδες συχνά συνδέονται με την αναγέννηση και την Ανάσταση. Στο Χριστιανισμό, η πεταλούδα αντιπροσωπεύει την ανάσταση του Χριστού και την ανάληψή του στον ουρανό.

Γιατί butterfly tattoo;


Οι πεταλούδες είναι σύμβολα της αγάπης και του πνεύματος. Στην αρχαία Ελλάδα οι πεταλούδες ονομάζονταν «ψυχές», καθώς πιστευόταν ότι είναι οι ψυχές των νεκρών.


Κατά την ελληνική μυθολογία η Ψυχή ήταν μια κοπέλα θνητή, που ο Δίας την απελευθέρωσε από το θάνατο, και αναπαρίσταται με φτερά πεταλούδας. Έτσι η Ψυχή θα μπορούσε να πετάξει ελεύθερα στα ύψη, απελευθερωμένη από το θάνατο. Η Ψυχή ήταν τόσο όμορφη που σαγήνεψε τον Έρωτα και τη ζήλεψε η Αφροδίτη. Ο Ζέφυρος τη μετέφερε σε μια ανθισμένη κοιλάδα για να ζήσει ονειρικά σε ένα παλάτι. Εκεί κάθε νύχτα συναντούσε έναν εραστή που απαγορευόταν όμως να δει. Με τις κακόβουλες συμβουλές των αδελφών της ξύπνησε η περιέργειά της και προσπάθησε μ’ ένα λυχνάρι να τον δει. Μια σταγόνα λάδι έπεσε πάνω στον Έρωτα που πέταξε αμέσως μακριά. Έτσι άρχισε η φοβερή θλίψη της Ψυχής, από την οποία θα μπορούσε να ξεφύγει μόνο με τη βοήθεια του Έρωτα.


Ο μύθος αυτός είναι η ιστορία της ψυχής που αγγίζεται από τη θεία αγάπη, αλλά εξαιτίας των λαθών της υποβάλλεται σε δοκιμασίες προκειμένου να επιτύχει τη μακαριότητα της αθανασίας. Η Ψυχή ύστερα από πολλές δυσκολίες ερωτεύτηκε παράφορα και παντρεύτηκε τον Έρωτα. Η Ψυχή αντιπροσώπευε την ψυχή και ο Έρωτας τη θεϊκή αγάπη. Μόνο υπερνικώντας τη θεία αγάπη μπορούσε η ψυχή να βρει την αληθινή ολοκλήρωσή της.

choose your favorite butterfly tattoo


Τα τατουάζ με πεταλούδα είναι πανέμορφα σε όλα τα σημεία του σώματος σε όλα τα χρώματα. Στην ασιατική κουλτούρα η μαύρη πεταλούδα σηματοδοτεί θάνατο αγαπημένου προσώπου. Το butterfly tattoo περιλαμβάνει σημασίες όπως:

  • Αγάπη
  • Ανάσταση και Αναγέννηση
  • Μεταμόρφωση
  • Πνευματικότητα και Ψυχή
  • Μια σύνδεση με τη φύση και τα στοιχεία της φύσης
  • Χάρη και Θηλυκότητα


Μια πεταλούδα ταττοο tribal έχει ιδιαίτερη πολιτιστική σημασία αναλόγως την προέλευση, όμως το ακριβές νόημα δεν είναι σαφές. Σε γενικές γραμμές υποδηλώνει μια ταύτιση με τη φύση ή με μία κουλτούρα. Η gothic πεταλούδα αντιπροσωπεύει απώλεια αθωότητας ή και της ελευθερίας. Η πεταλούδα monarch είναι πολύ δημοφιλές σχέδιο που συμβολίζει την επιστροφή των πνευμάτων των νεκρών αγαπημένων, όταν όμως είναι νεκρή η πεταλούδα φέρνει κακή τύχη. Μια λιβελούλα ή αλλιώς dragonfly σηματοδοτεί την εσωτερική γαλήνη.

ταττοο πεταλουδα by akis tattoo artist


Αν συνδυάσετε μια νεκροκεφαλή με μία πεταλούδα σημαίνει ανασυγκρότηση μετά από κάποιο τραγικό γεγονός, όπως ο θάνατος κάποιου αγαπημένου προσώπου, ή ακόμα και αλλαγή στον τρόπο ζωής και στροφή από τον παλιό σας εαυτό. Ο συνδυασμός τίγρης με πεταλούδα σηματοδοτεί την εσωτερική δύναμη που υπάρχει σε ένα εύθραυστο άτομο. Όταν συνδυάζεται με νεράιδα ενσαρκώνει θηλυκότητα, αναγέννηση, ανασχηματισμό και ελευθερία.


Επίσης η πεταλούδα ταιριάζει πολύ με λουλούδια και συμβολίζει αγάπη για τη ζωή. Ο τύπος και το χρώμα των λουλουδιών αλλάζει την έννοια του τατου. Για παράδειγμα με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο αντιπροσωπεύει το πάθος, την αγάπη ή μια αναγέννηση στην ερωτική σας ζωή, ενώ ένα άνθος μηλιάς σηματοδοτεί τύχη και ευημερία. Ένα αστέρι με μια πεταλούδα σχετίζεται με καλοτυχία και καθοδήγηση γι’ αυτούς που έχουν χάσει το δρόμο τους. Μια πεταλούδα δράκος σημαίνει άτομο ισορροπημένο, με ευημερία και τύχη.

Ο άγγελος με φτερά πεταλούδας δείχνει ότι το άτομο, που το έχει, βλέπει τον εαυτό του ως προστάτη. Καθήκον του είναι να προστατεύει και να καθοδηγεί μια αθώα συναισθηματικά εύθραυστη ψυχή. Αν επιλέξετε η πεταλούδα σας να έχει μάτια, σημαίνει αρχικά ότι έχετε υποβληθεί σε μια τεράστια αλλαγή σχετικά με τη ζωή σας. Ακόμη ότι έχετε επαναξιολογήσει τις προτεραιότητές σας. Για παράδειγμα, κάποιος που αγωνίζεται με τον εθισμό και βρίσκεται σε στάδιο μεταμόρφωσης.

Μελετώντας το συμβολισμό και την ερμηνεία κι άλλων σχεδίων ή συμβόλων, μπορεί κανείς να διακοσμήσει το σώμα του με τέτοιον τρόπο, ώστε ο συνδυασμός των σχεδίων να εκφράζει την ψυχή του.

Κατηγορίες tattoo

ANGEL

COMPASS

CROWN

Ιδιαίτερα θέματα

BIRD

BUTTERFLY

COVER UP

Σχεδιάζουμε για σας

Μπορούμε να σας προτείνουμε από μία ατελείωτη σειρά θεμάτων ταττοο, αλλά και να σχεδιάσουμε ειδικά για σας κάτι μοναδικό...

Επικοινωνία

Λ.Μαραθώνος 64
153 51, Παλλήνη
Τηλ: +30 210 6666978
Email: akis@akistattoo.gr