Tattoo Categories

 

Angel 

Bird 

Black 

Butterfly 

Chinese 


Comic 

Cross 

Dragon 


Japanese 


Lettering 


People 


Religion 


Rose 


Script 


Skull 


Traditional 


Tribal

CLOCK TATTOO, ΤΑΤΤΟΟ ΡΟΛΟΓΙΑ


Clock tattoo rologia ή ταττοο ρολόγια είναι τατουάζ με ρολόγια, που ανάλογα με το στυλ του ρολογιού μεταφέρουν διαφορετικές πληροφορίες. Το ρολόι είναι ένα όργανο ένδειξης του χρόνου. Χρησιμοποιείται για τη μέτρηση χρονικών διαστημάτων μικρότερων της ημέρας, σε αντίθεση με τα ημερολόγια. Τα ρολόγια έχοaυν πολύ μεγάλη ιστορία στον ανθρώπινο πολιτισμό και ανάλογα με την εποχή αντιπροσωπεύουν διαφορετική σημασία. Είναι προφανές ότι το ρολόι συμβολίζει το πέρασμα του χρόνου, καθώς είναι μια αναπαράσταση του χρόνου και της εποχής που δημιουργήθηκε. Ένα ηλιακό ρολόι ή μια κλεψύδρα θα μπορούσε να συνδεθεί με αρχαία ψυχή ή αρχαία σοφία. Το ψηφιακό ρολόι μας δείχνει αγάπη για τεχνολογία και ανάπτυξη.

choose your favorite clock tattoo


Μπορείτε να επιλέξετε το clock tattoo που σας ταιριάζει μέσα από μία τεράστια γκάμα σχεδίων ταττοo που διαθέτουμε. Σε γενικές γραμμές, ένα ρολόι συμβολίζει τη ζωή και το θάνατο. Ο χρόνος δε σταματά ποτέ και έχουμε την τάση να το ξεχνάμε αυτό. Μια μέρα, ο χρόνος θα μας προσπεράσει όλους και θα καταλάβουμε ξαφνικά πόσο μικρή είναι η ζωή μας.

Τα ρολόγια αποτελούν πραγματικά έργα τέχνης στα τατουάζ γιατί φέρουν πολλές παραλλαγές στο σχεδιασμό τους, από πολύ απλά μέχρι και εντελώς ρεαλιστικά.

Σε γενικές γραμμές τα clock tattoo είναι συνώνυμα με τα hourglass tattoo και συμβολίζουν:

  • Χρόνο και Φυλάκιση (κυριολεκτική ή μεταφορική)
  • Μια ιδιαίτερη στιγμή
  • Ζωή ή θνησιμότητα
  • Θάνατος και Ύπαρξη
  • Απεραντοσύνη
  • Δομή
  • Σταθερότητα
  • Υπέρμετρη αγάπη

ΤΑΤΤΟΟ ΡΟΛΟΓΙΑ, ΤΑΤΟΥΑΖ ΡΟΛΟΓΙΑ


Τα tattoo rologia  ή τατουάζ με ρολόγια ανάλογα με το στυλ του ρολογιού μεταφέρουν διαφορετικές πληροφορίες.  Ο χρόνος που απεικονίζεται σε ένα clock tattoo μας δίνει σημαντικές πληροφορίες για το συμβολισμό. Αν το ρολόι δεν έχει δείκτες, μας δίνει την αίσθηση της διαχρονικότητας, ή την περιφρόνηση του χρόνου, ή ακόμα και μια απροσεξία της ζωής. Ένα ταττοο με ένα κλασσικό ρολόι ξυπνητήρι απεικονίζει την εναντίωσή μας σε μια οργανωμένη και προβλέψιμη ζωή. Ένα ρολόι παλιάς εποχής θα μπορούσε να μας θυμίζει το χαμό ενός αγαπημένου μας προσώπου. Αντίθετα ένα τατού με ρολόι μπορεί να συμβολίζει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή της γέννησης ενός παιδιού ή και κάποιας άλλης αξέχαστης στιγμής. Τα ρολόγια είναι επίσης συνδεδεμένα με τη φυλακή. Οι δείκτες του ρολογιού δείχνουν πόσον καιρό έμεινε κάποιος μέσα, ενώ αν δεν υπάρχουν δείκτες είναι ισοβίτης.

CLOCK TATTOO, ΤΑΤΤΟΟ ΡΟΛΟΓΙΑ


Η παραμορφωμένη εικόνα ενός ρολογιού που λιώνει, όπως έχει αποτυπωθεί από το διάσημο ζωγράφο Salvador Dali, αντιπροσωπεύουν το χάσιμο της σημασίας του χρόνου. Εναλλακτικά μια διαστρεβλωμένη εικόνα ρολογιού μπορεί να σημαίνει μια περιπλανημένη αίσθηση του χρόνου ή την προοπτική.

Υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί που μπορούμε να κάνουμε με τα ρολόγια. Αν για παράδειγμα συνδυαστεί με λουλούδια εκπροσωπεί τη ζωή. Αν επιλέξουμε όμως κρανία ή φωτιά εκπροσωπεί το θάνατο. Αν θέλουμε να απεικονίζει χριστιανική ζωή μπορούμε να προσθέσουμε την εικόνα ενός αγγέλου ή ακόμα κι έναν σταυρό. Αν πάλι χρησιμοποιήσουμε μια καρδιά, ένα περιστέρι ή ένα αστέρι εκπροσωπεί την ατελείωτη αγάπη.

HOURGLASS TATTOO, ΤΑΤΤΟΟ ΡΟΛΟΓΙΑ


Μια κλεψύδρα σε ένα hourglass tattoo συμβολίζει την ισορροπία του Σύμπαντος. Οι Αλχημιστές παρομοιάζουν το πάνω μέρος της κλεψύδρας με τον ουρανό, και το κάτω μισό με τη γη. Συμβολίζει δηλαδή την ισορροπία των ενεργειών μεταξύ ουρανού και γης, και ότι ο κύκλος της ζωής δεν τελειώνει ποτέ αφού περνάει από τα εγκόσμια στα αιθέρια. Οι κλεψύδρες επίσης αποκαλύπτουν δύο τρίγωνα εκφράζοντας έτσι τα δύο άκρα, όπως είναι και το yin/yang, φως/σκοτάδι, δημιουργία/καταστροφή, σελήνη/ήλιος.


Το ταττου ρολόι όπως και το hourglass tattoo είναι απίστευτα ευέλικτα σχέδια και μπορούν να έχουν πολλαπλές σημασίες ανάλογα με το είδος τους. Ανεξάρτητα από το στυλ και το χρώμα, είναι σύμβολα του χρόνου, μιας σημαντικής εποχής ή στιγμής της ζωής. Μελετώντας το συμβολισμό και την ερμηνεία κι άλλων σχεδίων ή συμβόλων, μπορεί κανείς να διακοσμήσει το σώμα του με τέτοιον τρόπο, ώστε ο συνδυασμός των σχεδίων να εκφράζει την ψυχή του.

Κατηγορίες tattoo

ANGEL

COMPASS

CROWN

Ιδιαίτερα θέματα

BIRD

BUTTERFLY

COVER UP

Σχεδιάζουμε για σας

Μπορούμε να σας προτείνουμε από μία ατελείωτη σειρά θεμάτων ταττοο, αλλά και να σχεδιάσουμε ειδικά για σας κάτι μοναδικό...

Επικοινωνία

Λ.Μαραθώνος 64
153 51, Παλλήνη
Τηλ: +30 210 6666978
Email: akis@akistattoo.gr